Deinze, Zulte en Lievegem krijgen afwisselend onbemande snelheidscamera die dag en nacht zal controleren 

De politiezone Deinze-Zulte-Lievegem zal dit jaar extra hard controleren op verkeersveiligheid. Er komt een onbemande snelheidscamera die 7 dagen op 7, dag en nacht zal werken. De camera zal 5 maanden in Deinze staan, 3 maanden in Lievegem en 2 maanden in Zulte.  

Volgens burgemeester Tony Vermeire (CD&V) van Lievegem is het belangrijk dat er meer controle komt: "Uit cijfers van Lievegem blijkt dat het aantal ongevallen zeer sterk gestegen was in 2019. En in mijn mailbox komen er dagelijks klachten over snel verkeer. Ik denk dat het belangrijk is om preventief te werken en borden te zetten om te tonen aan de mensen hoe snel ze rijden in een bepaalde zone." In 2020-2021 zal de politiezone met een snelheidsplan werken, legt Vermeire uit: "Daarin gaan we duidelijk maken dat we in zones werken, dat je niet meer om de haverklap van 70 naar 50 en 50 naar 70 en dan weer naar 30 moet."

Sammeke 2.0

Tegen hardleerse mensen die zich niet aan de veiligheidsregels houden, gaat de politiezone een stapje verder. "Die mensen willen we betrappen en daarom zetten we een onbemande snelheidscamera in. Bedoeling is om vooral aan de verkeersveiligheid te werken en in te gaan op de smeekbede van de buurtbewoners om iets aan de leefbaarheid te doen in hun wijk." De camera zal werken naar analogie met de onbemande flitspaal Sammeke in Gent. "Elke week wordt hij in een andere straat gezet, maar zal dag en nacht, 7 op 7 werken. Bedoeling is dat de camera 5 maanden in Deinze staat, 3 maanden in Lievegem en 2 maanden in Zulte," besluit Vermeire.  Wanneer de controle met de camera van start gaat, en in welk straten hij zal staan, moet nog beslist worden. 

Meest gelezen