Openluchtmuseum Bokrijk sluit kerstvakantie af met 33.000 bezoekers

In Bokrijk kan teruggekeken worden op een geslaagde kerstvakantie. Met ongeveer 33.000 bezoekers werd het openluchtmuseum de afgelopen weken druk bezocht.

Het openluchtmuseum was tot het einde van de kerstvakantie geopend als gratis wandelpark. Je kon er een wandeling maken van vier kilometer. Alles verliep vlot, er waren dan ook maatregelen genomen, zoals een beperkt aantal parkeerplaatsen en een wandelroute in éénrichting. Op de website van het park stond ook een druktebarometer. Daarop konden de bezoekers vooraf zien hoe druk het was in het park, en daarop hun bezoek afstemmen.

"We hebben natuurlijk wel dagen gehad dat onze parking volzet was, maar het openluchtmuseum heeft maar enkele keren haar bezoekerscapaciteit bereikt, en dat waren enkele duizenden bezoekers op hetzelfde moment", zegt An Tournelle van Bokrijk. "Het arboretum, fietsen door het water en de speeltuin waren ook allemaal toegankelijk, dus de bezoekers hebben zich kunnen spreiden over het hele domein."

Ook in januari en februari kan je nog gaan wandelen in Bokrijk. Op weekdagen zijn het museumwandelpark en de speeltuin gesloten, maar in het weekend kun je er wel terecht. Sinds 1 oktober 2020 vonden al meer dan 110.000 wandelaars hun weg naar Bokrijk.

Meest gelezen