Sint-Michielscollege in Brasschaat vraagt ouders of ze op reis zijn geweest: "Quarantaineplicht ook voor leerlingen"

Vandaag openen de scholen weer hun deuren en het Sint-Michielscollege in Brasschaat houdt daarbij rekening met vakantiegangers. De school vraagt aan de ouders van hun leerlingen of ze in de kerstvakantie op reis zijn geweest. "Wij willen hen erop wijzen dat er een quarantaineplicht is van zeven dagen en dat pas bij een negatieve test de leerlingen terug naar school mogen komen," zegt directrice Petra Vertenten. Voor de leerlingen die in quarantaine moeten, zullen er digitale lessen en zelfstudiepakketten beschikbaar zijn.

De nieuwe maatregelen voor vakantiegangers betekenen dat ook leerlingen die terugkeren uit een rode zone een week in quarantaine moeten doorbrengen. Om het zekere voor het onzekere te nemen heeft het Sint-Michielscollege in Brasschaat alvast een bericht naar de ouders gestuurd om hen te vragen of ze op reis zijn geweest.

"Wij hebben naar alle ouders een bericht gestuurd waarin we hen wijzen op de quarantaineplicht van zeven dagen. Er staat ook in dat pas bij een negatieve test de leerlingen terug naar school mogen komen", zegt directrice Petra Vertenten van het Sint-Michielscollege. 

De school wil uitgaan van de eerlijkheid en de verantwoordelijkheidszin van de ouders. "We gaan hen niet verder controleren. De afgelopen periode hebben we toch ondervonden dat het vertrouwen tussen de school en de ouders heel goed zat," zegt Vertenten.

Voor leerlingen van de lagere school zijn er zelfstudiepakketten, voor middelbare scholieren digitale lessen

Petra Vertenten, directrice van het Sint-Michielscollege in Brasschaat

Voorlopig gaat het om zo'n 20 van de 1.500 leerlingen in het Sint-Michielscollege in Brasschaat. Onder hen zitten er elf in de lagere school en negen in het middelbaar.

Digitale lessen en zelfstudiepakketten

De school biedt voor hen die in quarantaine moeten gaan ondersteuning om toch de lessen te kunnen volgen. Dat verloopt anders voor leerlingen van de lagere school dan voor die van het middelbaar. "Voor de lagere school zullen er zelfstudiepakketten zijn en hebben ouders de mogelijkheid om contact op te nemen met de school", zegt Vertenten. "Wat betreft het secundair onderwijs zullen we gewoon doorgaan met de digitale lessen die we voordien al aanboden."

Meest gelezen