Google Street View

Woonzorgcentrum in Pelt moet vaccinatie uitstellen door corona-uitbraak: "Uitbraak breidt zich nog uit"

Woonzorgcentrum Immaculata in Pelt start vrijdag dan toch niet met de vaccinatie van haar bewoners, en dat komt door een corona-uitbraak. Immaculata was een van de eerste woonzorgcentra in Limburg waar gevaccineerd zou worden.

Op nieuwjaarsdag bleek een eerste bewoner besmet en ondertussen is het virus al vastgesteld bij acht bewoners en vier personeelsleden. Zolang de uitbraak niet onder controle is, mag er niet gevaccineerd worden. Gisteren werd ook het hele woonzorgcentrum gereorganiseerd. "De vaccinatie kan niet doorgaan omdat het Agentschap Zorg en Gezondheid zegt dat een organisatie stabiel moet zijn. Het is niet zo dat er geen uitbraak mag zijn, maar die uitbraak moet minstens in een dalende lijn zijn, en om dit moment kunnen we niet spreken van een stabiele situatie" zegt Roel Eerlingen van Immaculata. 

Immaculata in Pelt was een van de eerste woonzorgcentra in Limburg waar gevaccineerd zou worden, samen met het Melderthof in Lummen en Triamant Haspengouw. In de plaats van Immaculata zullen de bewoners van Sint-Jozef in Pelt komende vrijdag worden ingeënt, dat behoort tot dezelfde groep.

Meest gelezen