provincie Vlaams-Brabant

Voortaan vaste openingstijden voor Rozentuin Coloma in Sint-Pieters-Leeuw

Er gelden vanaf vandaag nieuwe openings- en sluitingstijden voor de Rozentuin Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. De tuin gaat voortaan ook 's nachts op slot. Op het domein van 15 hectare kan je ruim 3.000 rozenvariëteiten ontdekken. 

De Rozentuin in het Colomapark in Sint-Pieters-Leeuw gaat voortaan 's nachts op slot. Dat was de voorbije twee jaar niet het geval. En dat zorgde wel eens voor ongewenst bezoek, met schade en burenhinder als gevolg. Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw en het Agentschap Natuur en Bos hebben daarom nieuwe afspraken gemaakt over de openinsguren.

Burgemeester Jan Desmeth (N-VA): "We zorgen voor maximale openingstijden voor onze inwoners en het brede publiek. Maar ’s avonds is het niet de bedoeling om rond te hangen in de Rozentuin.” 

De Rozentuin van Coloma is voortaan het hele jaar open van dinsdag tot en met zondag, vanaf negen uur, ook op feestdagen. Op maandag is de Rozentuin gesloten, tenzij dat een officiële feestdag is, dan is de Rozentuin wél open. De tuin sluit in de winter (1 oktober t/m 31 maart) om vijf uur 's avonds en in de zomer (1 april t/m 30 september) om acht uur 's avonds.

Meest gelezen