Winkelstraten zo goed als leeg in West-Vlaanderen op eerste soldendag

De solden starten pas vandaag en niet afgelopen zaterdag, om te grote drukte in deze coronatijden te vermijden. "Maar nu is het te kalm", zegt Wouter Blomme van zelfstandigenorganisatie Unizo.

"Zowel in Kortrijk,  Roeselare als Brugge zijn de winkelstraten leeg", zegt Wouter Blomme van zelfstandigenorganisatie Unizo. "De federale regering had beslist om de eerste soldendag, die traditioneel op een zaterdag valt, wegens corona te verplaatsen naar een maandag, om een overrompeling te vermijden. Maar we zien dat de slinger nu wel heel fel doorslaat naar de andere kant. De solden zijn echt in mineur gestart."

Grotere kortingen

Het is dus zeker mogelijk om rustig en coronaveilig te winkelen, klinkt het bij Unizo. "We doen een oproep om toch te gaan winkelen in de solden, dat kan nog tot 31 januari. Want de winkels hebben nog grote voorraden." De winkels hopen alleszins hun seizoen nu tijdens de solden nog een beetje te kunnen goedmaken.  

"De handelaars geven meteen al grote kortingen", weet Wouter Blomme: "Door de grote stocks worden er nu al grotere kortingen gegeven. Normaal beginnen we met een korting van 30 procent,  maar nu geven de meeste handelaars al 40 procent korting en de verwachting is ook dat die percentages sneller zullen oplopen dan normaal."

Meest gelezen