Radio 2

Brand in duikshop Aarschot onder controle: "Perimeter even ingesteld door vele duikflessen in winkel"

In de Astridlaan in Aarschot heeft deze middag een hevige brand gewoed. In een duikshop, waar uitrusting voor duikers wordt verkocht, brak iets na twee uur brand uit. De brandweer was snel ter plaatse en kreeg de brand heel snel onder controle. Even werd ook een perimeter ingesteld."In de duikerswinkel liggen heel wat duikflessen, gevuld met een ademmengsel dat ontplofbaar is.  We wilden geen enkel risico nemen", zegt burgemeester Gwendolyn Rutten. 

Iets na twee uur deze middag brak er brand uit in een duikwinkel in het centrum van Aarschot. "Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse en kregen ze de brand snel onder controle", zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD). "Even werd ook een perimeter ingesteld omdat er in de winkel heel wat duikflessen worden opgeslagen.  We konden geen enkel risico nemen, dus hebben we aan iedereen in een straal van 50 meter gevraagd om de woning te verlaten. Even hebben we er aan gedacht om de mensen onder te brengen in de stadsfeestzaal in Aarschot.  Maar dat was niet nodig, want de brand was heel snel onder controle en iedereen kon opnieuw naar huis."

Bij de brand raakte niemand gewond. "Ik ben blij dat er niemand gewond raakte", gaat de  burgemeester verder. "Er is natuurlijk heel wat materiële schade, al is dat nu nog onduidelijk. De brandweer is nog altijd aan het nablussen. Goed dat onze veiligheidsdiensten snel ter plaatse waren, dat er geen gewonden zijn gevallen." 

Facebook aarschot

Meest gelezen