Archieffoto
foto: Thes Sport

Topmatch voor amateurvoetbalclub Thes Sport valt wellicht in het coronawater

Normaal gezien zou Thes Sport op 3 februari in de beker van België spelen tegen KRC Genk. Het zou een gedroomde Limburgse derby zijn, maar corona heeft daar nu anders over beslist. Bij Heur in Tongeren wordt er dan wel weer getraind voor een bekermatch.

Het gemeentebestuur van Tessenderlo heeft alle trainingen van voetbalclubs verboden omdat de coronacijfers niet goed zijn. Daardoor is het moeilijk voor de club om zich voor te bereiden op de match tegen KRC Genk op 3 februari. “Als we niet kunnen trainen, dan kunnen we ook niet spelen”, zucht voorzitter Wendy De Wit van Thes Sport. “Het zou sowieso al een moeilijke match zijn om als amateurclub tegen KRC te spelen, maar nu zijn de omstandigheden verre van ideaal.” Ook zouden er geen toeschouwers mogen aanwezig zijn in het stadion, dus voor de club zou de beleving dan toch anders zijn.

Hopelijk kunnen we volgend seizoen opnieuw spelen

Voorzitter Wendy De Wit

De voorzitter van Thes Sport heeft wel begrip voor de beslissing van het gemeentebestuur van Tessenderlo. “Als aan iedereen een inspanning wordt gevraagd om geen contacten te hebben, dan zou het raar zijn dat wij wel zouden mogen spelen. Dus ik snap dat wel”, vertelt Wendy De Wit. “Maar het blijft wel jammer natuurlijk. Hopelijk wordt er snel overal gevaccineerd zodat we volgend seizoen opnieuw kunnen spelen.”

(lees verder onder het audiofragment)

foto: Thes Sport

Wél trainingen bij amateurclub Heur in Tongeren

Bij Heur Tongeren, een ploeg uit tweede afdeling, wordt er dan wel weer getraind, daar starten ze vanavond er al mee. De club traint vanaf nu drie keer per week als voorbereiding op de bekerwedstrijd tegen AA Gent begin februari. In Tongeren mag er in tegenstelling tot Tessenderlo dus wel getraind worden, hoewel het gebruik van de douches niet is toegestaan.

Meest gelezen