Biebuyck

Diepvriesbedrijf schenkt voorraad ijsblokjes aan woonzorgcentra om vaccins koel te houden

Koelwaren Biebuyck uit Ruiselede schenkt hun voorraad ijsblokjes aan woonzorgcentra en ziekenhuizen. Die ijsparels houden de coronavaccins koel. Onder meer de vaccins die straks in de Roeselaarse Motena-rusthuizen en in woonzorggroep Curando verdeeld worden, zullen alvast gekoeld zijn met ijs van de Ruiseleedse groothandel.

Koelwaren Biebuyck is een groothandel in diepvriesproducten en levert ook ijsparels aan de horeca en grote evenementen. Ijsparels zijn kleine ijsblokjes die heel langzaam smelten en dus weinig smeltwater afgeven. Ze worden gebruikt om dranken koel te houden, vooral champagnebars gebruiken die massaal. Door de coronacrisis zitten hun diepvriezers vol. Op dit moment hebben ze een stock van ongeveer 20.000 kilogram ijsparels. Ze willen die graag schenken aan woonzorgcentra.

De voorraad is nog niet op, woonzorgcentra mogen ons altijd contacteren

Chris Hullebusch, koelwaren Biebuyck

"Het is een zeer moeilijk jaar geweest. Normaal gezien leveren we aan grote evenementen, zoals Tommorrowland, maar door corona zijn die er niet geweest. We willen iets kunnen terugdoen voor de zorgverleners. Hoe vlugger het virus het land uit is, hoe sneller we zelf ook terug aan de slag kunnen", zegt Chris Hullebusch van koelwaren Biebuyck. 

Meest gelezen