Basak Gurbuz Derman

Brussel zet veertigtal controleurs in voor toezicht op quarantaine van reizigers

Het Brussels Gewest gaat een veertigtal controleurs inzetten. Die moeten toekijken of de Brusselse inwoners die terugkeren van vakantie uit een rode zone wel degelijk hun quarantaine naleven. 

Wie terugkeert van vakantie uit een rode zone, moet zich op dag één en dag zeven van zijn of haar terugkeer laten testen. Ondertussen is het ook verplicht om  in quarantaine te blijven. Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) vraagt dat de maatregelen strikt nageleefd worden, zodat een opflakkering van het aantal besmettingen uitblijft. Het is het Brussels Gewest dat daarop moet toezien.

De bedoeling is niet om boetes op te leggen, maar wel om het naleven van de regels aan te moedigen
Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS)

"In Brussel is er een veertigtal personen op het terrein die nagaan of de quarantaines gerespecteerd worden", vertelde Rudi Vervoort aan de Franstalige regionale tv-zender BX1. "We vragen dat ieder zijn verantwoordelijkheid neemt. Het is een collectieve inspanning. Het doel is niet om boetes op te leggen, maar om het naleven van de regels aan te moedigen."

Voor het opvolgen van de besmettingen en de quarantaines zijn in Brussel 250 mensen aan het werk in callcenters, met daarbovenop nog eens 44 controleurs die zich op het terrein begeven, verduidelijkt het kabinet van Brussels minister van Gezondheid Alain Maron.

  

Meest gelezen