Videospeler inladen...

De eerste coronavaccins zijn aangekomen in Limburg

Deze middag zijn de eerste coronavaccins aangekomen in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Van hieruit worden de vaccins verdeeld over een aantal woonzorgcentra in Limburg.

Om 11.36 uur was het zover, want toen reed een kleine vrachwagen van H.Essers het terrein op van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. De vrachtwagen werd begeleid door de federale politie. De hoofdapotheker van het ziekenhuis heeft de verzegeling van de deuren moeten halen om de twee dozen met vaccins te kunnen aannemen. Daarna werden de vaccins in de diepvries gestoken op -71°C. 

Distributiecentrum

Het Jessa Ziekenhuis is één van de twee distributiecentra in Limburg, het andere is het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden. Van hieruit worden alle vaccins verdeeld naar een aantal woonzorgcentra in de provincie. Maar eerst moeten ze wel langzaam ontdooid worden vooraleer ze kunnen worden toegediend. Donderdag wordt dan het eerste vaccin toegediend in een Limburgs woonzorgcentrum, dat is het WZC Triamant Haspengouw in Velm (Sint-Truiden). 

De 2 dozen met de vaccins worden naar de apotheek van het ziekenhuis gebracht.
foto: Radio 2

Meest gelezen