Marcel Gnauk via Pixabay

Discussie over openbare toiletten in Tremelo na enkele "incidenten"

Er komen geen mobiele, openbare toiletten in Tremelo. Dat heeft de gemeenteraad beslist. Een lid van de oppositie had nochtans gevraagd naar meer openbare wc's, na enkele incidenten met wildplassers. Maar dat is niet nodig, zegt schepen Nick De Rijck (N-VA). 

Door de coronacrisis is niet alleen de horeca gesloten, maar ook hun toiletten. En dus zijn er minder plaatsen om naar de wc te gaan. En dat zorgt volgens oppositielid Paul Dams van Open VLD voor meer wildplassers. Zo zag hij een man tegen de kerk plassen, een andere inwoner vond menselijke uitwerpselen en een rolletje wc-papier. En dus moeten er mobiele, openbare wc's komen, zei Dams op de laatste gemeenteraad in Tremelo. Maar daar is de meerderheid niet op ingegaan. Schepen Nick De Rijck (N-VA): "Er zijn meer dan genoeg toiletten in Tremelo. In het gemeentehuis zijn er een stuk of zes, aan het zwembad een beetje verderop ook. En in de bibliotheek nog eens drie. Ik denk niet dat er veel gemeenten zijn waar je op zoveel plekken naar de wc kan gaan".  

Zelfreinigende wc

Geen extra mobiele, openbare wc's dus in Tremelo, maar wel een betere bewegwijzering. "Ik heb opdracht gegeven om wegwijzers te plaatsen naar de openbare toiletten. Al kan ik me niet voorstellen dat de inwoners van Tremelo en Baal intussen nog steeds niet weten, waar die zijn." 

In het meerjarenplan van de gemeente staat de aankoop van een mobiele, zelfreinigende wc. "Die komt er op termijn. Voordeel is dat er geen toezicht moet gehouden worden, en dat ze in coronatijden ook veilig blijft vermits ze zelfreinigend is." aldus de schepen. 

Meest gelezen