foto: Ridley

Door coronacrisis kopen we meer fietsen en wandelschoenen

Door de coronacrisis zijn we met zijn allen meer gaan fietsen en wandelen. En daardoor stijgt ook de verkoop van nieuwe fietsen, Ridley in Beringen verkocht er vorig jaar 10% meer. Bij Kariboe in Hasselt verdubbelde de verkoop van degelijke wandelschoenen. 

Tijdens de eerste lockdown moesten ook de fietshandelaars sluiten, net op het moment dat de meeste mensen een nieuwe fiets aanschaffen. "Dat heeft veel problemen veroorzaakt, net in de maanden waarin normaal gezien de meeste omzet wordt gemaakt", vertelt Thibaut Norga van fietsenfabrikant Ridley. "Maar toch is de verkoop vorig jaar met 10% gestegen, vooral sinds de tweede lockdown." 

Omdat de leveranciers problemen hadden met het bezorgen van onderdelen, lopen de levertijden op. "Momenteel hebben we een luxeprobleem, we zijn uitverkocht", lacht Thibaut Norga. "Onze handelaars weten wel dat ze binnenkort opnieuw fietsen in de winkel mogen verwachten."

(lees verder onder de foto)

Door de coronacrisis wordt er ook meer gewandeld. Daardoor is er ook meer vraag naar degelijke wandelschoenen. Bij buitensportwinkel Kariboe in Hasselt is de verkoop flink gestegen. "Bij de vrouwen is er een stijging met 60 procent, bij de mannen met 40 procent", vertelt manager Heikki Put. 

Omdat er momenteel minder wandelschoenen geproduceerd worden in Europa is het voor de handelaars moeilijk om hun voorraad aan te vullen. "Er komt nog veel handenarbeid bij kijken. En onder meer door de regels rond afstand houden, is de productie gedaald."

Meest gelezen