Belga Images

Eerste lading coronavaccins voor Antwerpse woonzorgcentra geleverd in Sint-Augustinusziekenhuis Wilrijk

Vandaag heeft het Sint-Augustinus ziekenhuis in Wilrijk een eerste lading coronavaccins binnengekregen. Die zijn bestemd voor woonzorgcentra in de Kempen. Het eerste zal morgen Sint-Barbara in Herselt zijn. Ook het UZA in Edegem en het Sint-Maartenziekenhuis zullen vaccins krijgen om te verspreiden naar woonzorgcentra in de provincie Antwerpen. 

"De vaccins van Pfizer moeten bewaard worden op -70 graden Celsius", legt Isabelle Glorieux uit, hoofdapotheker van de GZA-ziekenhuizen. "Op de campus Sint-Augustinus hebben we een vriezer die tot -80 °C kan en die groot genoeg is. Dat is ook de reden dat wij, samen met twee andere ziekenhuizen, zijn uitgekozen om vaccins voor de provincie Antwerpen in bewaring te nemen."

Pizzadozen

Vanmorgen kwamen de eerste aan: "Het zijn 6 trays, dat lijkt op pizzadozen, waarin telkens 195 vaccins inzitten. Dat is goed voor een kleine 6.000 rusthuisbewoners." In totaal zullen in het Sint-Augustinus 12.000 vaccins geleverd worden voor 78 woonzorgcentra in de Kempen.

"Morgen gaan we starten met het ontdooien en dan gaan ze op transport naar het eerste woonzorgcentrum dat we moeten beleveren. Dat is het Sint-Barbara in Herselt. Die staan ook al klaar met 9 prikploegen." Er zullen daarna dagelijks vaccins voor gebruik naar woonzorgcentra gebracht worden. "We zijn zeer verheugd dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen."

Meest gelezen