Hasselaren verdeeld over schrappen van 1 rijstrook op kleine ring in het centrum

Tegen 2025 zal de kleine ring in Hasselt nog slechts uit één rijstrook bestaan. Die plannen vallen samen met de komst van de sneltram die het verkeer mee zal volgen. 

Een gespecialiseerd studiebureau werkt momenteel een concreet plan uit voor de volledige herinrichting van de kleine ring in Hasselt. De stad wil die terugbrengen naar één rijstrook en zo inzetten op duurzaam vervoer en meer ruimte voor fietsers en voetgangers. 

“Er kan nooit genoeg ruimte zijn voor zwakke weggebruikers”, vindt een dame die sinds haar pensioen aan de Kanaalkom woont. “Mijn man en ik hebben geen auto meer en doen alles te voet. Als het drukke verkeer op deze manier uit het stadscentrum geweerd kan worden, vind ik dat een goede zaak. Al moet daar wel tegenover staan dat mensen vlot en goedkoop buiten de kleine ring moeten kunnen parkeren. Het centrum moet vlot bereikbaar blijven.”

Lees verder onder de foto

Een winkelier die in het hartje van de stad werkt, vindt het hele plan maar niks. “Toen ik het nieuws vanochtend hoorde heb ik serieus gevloekt. Ik verlies nu al zoveel tijd in de file. Hoelang zullen we binnenkort wel niet moeten aanschuiven voor dat rode licht? Of er nu een tram komt of niet, op de kleine ring nog maar één rijbaan overhouden, is een slecht idee."

Videospeler inladen...

Meest gelezen