Een acteur op een re-enactment van de slag bij Gettysburg.
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Laatste weduwe van veteraan uit Amerikaanse burgeroorlog (die eindigde in 1865) is overleden

De voor zover bekend laatste weduwe van een militair die heeft gevochten in de Amerikaanse burgeroorlog (1861-1865) is overleden. Helen Viola Jackson stierf vorige maand, op 16 december, op 101-jarige leeftijd in een verpleeghuis in Marshfield, in de staat Missouri, meldde een veteranenbond.

Jackson trouwde in 1936 met James Bolin, die had beloofd haar financiële toekomst veilig te stellen met zijn pensioen. Hij was destijds 93 en zij 17. Bolin overleed in 1939, zijn echtgenote trouwde daarna niet opnieuw. Zij had wel recht op een veteranenpensioen, maar heeft daar volgens de Sons of Union of the Civil War geen aanspraak op gemaakt.

De twee waren in contact met elkaar gekomen via Jacksons vader, die zijn dochter na elke schooldag naar de bejaarde veteraan dirigeerde om klusjes te doen.

De veteranenbond besteedt een Facebookpagina aan het verhaal van Helen Jackson (zie hieronder).

Meest gelezen