BELGA/RENDERS

Lange wachtlijsten voor rijlessen: rijscholen zoeken instructeurs om coronapiek op te vangen

De rijscholen verwachten lange wachtlijsten, en daarom gaan rijschool Mercator en de Merksemse rijschool extra rij-instructeurs opleiden. Niet alleen om de coronapiek op te vangen, binnenkort gaan ook heel wat rij-instructeurs met pensioen.

Door de coronamaatregelen kunnen rijscholen nog geen rijlessen geven. En het is ook nog niet duidelijk vanaf wanneer dat wel weer mogelijk is. Wel staat vast dat er een grote achterstand zal zijn. Er zullen dus extra rij-instructeurs nodig zijn om die achterstand bij te werken. 

"Door corona mogen we nog altijd geen praktijklessen geven voor de praktijklessen B en de gewone auto, waardoor we straks aankijken tegen gigantische wachtlijsten", zegt Dries Janssens van rijschool Mercator en de Merksemse Rijschool. "Voor de coronacrisis zaten onze rijscholen al in een groeiscenario waardoor extra rijlesgevers nodig waren. De verplichte sluiting maakte deze nood alleen maar groter. Vandaar ook dat we begonnen zijn met een opleiding om bijkomende instructeurs op te leiden, zodat we die wachtlijsten kleiner kunnen maken, zodat mensen ook sneller hun rijlessen kunnen starten."

Pensioen

Beide rijscholen kunnen alvast heel wat bijkomende mensen gebruiken: "Het is niet alleen om de coronapiek op te vangen, binnenkort gaan er ook heel wat rij-instructeurs met pensioen, dus ook die mensen moeten vervangen worden", gaat Janssens verder.  Rijschool Mercator en De Merksemse Rijschool hebben samen zo'n 20 vestigingen in onder meer Leuven, Rotselaar, Zaventem, Overijse, Aarschot Antwerpen, Merksem, Deurne,  Mechelen, Kapellen en Zoutleeuw.

Meest gelezen