Man die 11 konijntjes dumpte in Herne, krijgt stevige boete

De man die op nieuwjaarsdag dwergkonijnen dumpte in Herne, krijgt een fikse boete. De 11 konijnen worden op dit moment verzorgd in het dierenasiel de Ark van Pollare in Lennik. De dieren werden behandeld door een dierenarts en moeten nog enkele weken in het dierenasiel blijven voordat ze geadopteerd kunnen worden.  

Op nieuwjaarsdag zag een man uit Herne hoe iemand 11 tamme dwergkonijnen dumpte langs de kant van de weg. De voorbijganger die alles zag gebeuren, belde de politie en laadde daarna zelf de konijntjes op om ze naar het dierenasiel te brengen. Omdat de getuige de nummerplaat had genoteerd van de man die de konijnen dumpte, kon de politie de man snel vinden. Hij krijgt niet alleen een boete, hij moet ook opdraaien voor alle kosten. 

We zijn kieskeurig als het gaat om adoptie 

De 11 dwergkonijnen verblijven nu in het dierenasiel De Ark van Pollare in Lennik. Ze werden onderzocht door een dierenarts en kregen ook de nodige inentingen. "De konijntjes worden nu nog behandeld voor schurft, en dan gaan we bekijken of die behandeling aanslaat en wanneer we ze ter adoptie aanbieden," vertelt Hans Lenvain van de Ark. "We zijn kieskeurig als het gaat om adoptie. We willen niet dat een konijn helemaal alleen in een hoekje van de woonkamer staat, want konijnen zijn groepsdieren. Daarom schrijven we ook op onze sociale media dat geïnteresseerden op het internet moeten opzoeken wat een konijn nodig heeft, want het zijn complexe dieren."

Het gebeurt wel vaker dat er in de Ark van Pollare grotere nesten met konijnen binnengebracht worden. "Ik herinner me zelfs een inbeslagname van een nest van 50 konijnen die naar ons gebracht werd. Maar gelukkig hebben we collega's, ook uit andere gemeenten die ons helpen en die af en toe dieren bij hen opvangen. Anders zou dat allemaal niet lukken."

Meest gelezen