"Opgepast: overstekende poezen!" Opmerkelijk verkeersbord gespot in Tienen

In Vissenaken bij Tienen staat er sinds kort een opmerkelijk verkeersbord naast de weg. Een waarschuwingsbord met het silhouet van een kat. Een bezorgde katteneigenaar liet het bord maken nadat een kat doodgereden was en plaatste het bord in de voortuin. 

"Ik heb het bord gemaakt nadat één van de katten van mijn dochters doodgereden was", vertelt Herman Brants aan Radio 2 Vlaams-Brabant. Brants is de uitbater van ECS Signalisatie, een bedrijf dat wegsignalisatie maakt. "Het bord staat nu in de voortuin van mijn dochter, in de hoop dat auto's trager rijden en opletten voor overstekende katten." 

Nadat enkele wandelaars het bord opmerkten en een foto ervan op Facebook plaatsten, heeft Brants al meer aanvragen gekregen voor een soortgelijk bord. "Meerdere katteneigenaars hebben me al laten weten dat zij ook zo'n bord willen plaatsen. Ook een kattenhotel heeft er eentje besteld." 

Verkeersbord in je voortuin?

Volgens Brants kan je eender welk dier op een verkeersbord laten plaatsen. "Als je het maar op jouw eigendom plaatst, en niet op het openbaar domein. Met zo'n waarschuwingsbord voor overstekende katten in je voortuin, doe je dus niets mis, maar het kan wel helpen."

Meest gelezen