Park van Drogenbos wordt heraangelegd: "Groene ontmoetingsplek voor inwoners"

In Drogenbos worden zowel het park aan het gemeentehuis als de omgeving rond de kerk heraangelegd. Er komen ook zitbanken en nieuwe beplanting. De gemeente wil de hele site groener maken waardoor het een ontmoetingsplaats wordt voor de inwoners.

"Wij gaan de volledige site van de kerk, het gemeentehuis en het park heraanleggen", zegt schepen van Drogenbos Marc Vettori. "Het park naast het gemeentehuis was toe aan vernieuwing. We gaan een nieuwe fontein aanleggen midden in het park. Het moet een aangename, groene omgeving worden. En ook de ingang van de kerk en het kerkhof wordt aangepakt. We willen de hele site opfleuren met bloemperken en zitbanken."

Oude waterleiding

De werken zouden tegen eind februari klaar moeten zijn, tenminste als er geen onverwachte zaken opduiken die de werken kunnen vertragen. Want de werken hebben de voorbije dagen al even stilgelegen. "We hadden problemen met een oude ondergrondse, gemetselde waterleiding," vertelt Marc Vettori. "De mensen van Onroerend Erfgoed zijn dat komen bekijken, en zij hebben toelating gegeven om de werken te hervatten. Het gemeentehuis was vroeger een kasteel, dus dan kan je wel op onverwachte elementen stoten."

Meest gelezen