Bio Services International

Protest in Sint-Eloois-Vijve tegen komst chemisch bedrijf

In Sint-Eloois-Vijve bij Waregem is er protest omdat een chemisch bedrijf een nieuwe vestiging wil openen. Het bedrijf Bio Services International uit Anzegem produceert onder andere zwembadproducten en stoffen voor pesticiden. Er zijn nu al 60 bezwaarschriften ingediend bij de stad tegen de omgevingsvergunning voor dat bedrijf.

Het bedrijf heeft al een vestiging in Vichte en wil nu een leegstaand gebouw gebruiken in Sint-Eloois-Vijve. Buurtbewoners vrezen dat de chemische producten van dat bedrijf schadelijk zouden zijn voor hun gezondheid en voor het milieu.

“We nemen de bezorgdheid serieus”, zegt schepen van Omgeving in Waregem Kristof Chanterie. “We gaan dat dossier in detail bekijken. We verwachten ook nog een aantal adviezen die moeten binnenkomen van instanties en dan moet onze milieudienst dat allemaal in detail natrekken. Het schepencollege zal daar dan een beslissing over nemen. Dus we gaan dat zeker grondig bekijken en rekening houden met het aantal bezwaren die zijn binnengekomen”, besluit Chanterie.

Meest gelezen