Supportersfederatie Antwerp blij met komst trainer Frank Vercauteren

Voetbalclub Antwerp heeft een nieuwe trainer gevonden: Frank Vercauteren. "Ik ben heel blij met zijn komst. Hopelijk pakt de mayonaise", zegt Denis Bienstman, de voorzitter van de overkoepelende Antwerp Supportersfederatie op Radio 2 Antwerpen.

De oudste voetbalclub van het land heeft zijn nieuwe trainer voorgesteld. Frank Vercauteren wordt hoofdcoach van Antwerp na het vertrek van Ivan Leko naar China. "Persoonlijk ben ik blij met de keuze van het bestuur. Hij was één van mijn favorieten. We zullen zien of de mayonaise met Vercauteren pakt", reageert Denis Bienstman van de Antwerp Supportersfederatie in "Start je Dag".  "Vercauteren is een grote naam in het Belgische voetbal. Hij leidde Anderlecht en Genk al naar de titel. Hopelijk doet hij dat ook met Antwerp, al wordt dat dit jaar moeilijk met een sterk Club Brugge. Maar hoop doet leven." 

Hopen op meer goals

Bienstman begrijpt het vertrek van de vorige coach Ivan leko naar de Chinese club Shanghai. "Je moet al gek zijn om nee te zeggen tegen een club waar je een veelvoud kan verdienen voor hetzelfde werk. Onder Leko zagen we mooi voetbal op de Bosuil maar we misten efficiëntie. Ik hoop dat we met Vercauteren ons voetballend vermogen behouden en nog gerichter naar de goal spelen." Zondag speelt Antwerp een provinciale derby tegen KV Mechelen, een ex-club van trainer Frank Vercauteren. "Mijn pronostiek is 1-3 winst voor den Antwerp", besluit Bienstman op Radio 2 Antwerpen.

Meest gelezen