Autodeelsysteem Cambio groeit in Oost-Vlaanderen ondanks coronapandemie 

Cambio, het grootste autodeelbedrijf in de provincie Oost-Vlaanderen, telt ondanks de coronacrisis toch meer leden dan vroeger. “Er zijn minder deelauto's gebruikt want mensen bleven vaker thuis, maar ons ledenaantal stijgt opvallend”, klinkt het bij Cambio, “dat belooft voor later!”

De deelauto’s van Cambio zijn tijdens de coronapandemie veel minder gebruikt dan anders, en toch is het ledenaantal fors gestegen. “We zijn blij verrast dat we ondanks de omstandigheden toch zien dat veel mensen de beslissing nemen om over te stappen op een autodeelsysteem”, zegt Geert Gheskière van Cambio.

Geen uitstappen en familiebezoeken

“Ons wagenpark is in 2020 een stuk minder gebruikt dan we gehoopt hadden”, gaat Gheskière verder. “Mensen mochten natuurlijk minder uitstappen maken en ook familiebezoeken waren minder mogelijk. Het is dan ook opvallend dat toch veel mensen lid worden van het deelsysteem. Ik denk dat velen beseffen dat een eigen auto helemaal niet nodig is. Voor veel mensen is het handiger en financieel voordeliger om een auto te delen, en dat merken we aan de cijfers. We kijken positief naar de toekomst!”

Gelijke groei

Was de groei in 2020 dan opvallend hoger dan andere jaren? “Nee, dat niet”, verduidelijkt Gheskière. “De groei is bijna gelijk gebleven met andere jaren. Maar dan nog is het wat mij betreft opvallend dat we gegroeid zijn het afgelopen jaar. Dat stemt ons erg blij.”

In Oost-Vlaanderen zitten de meeste leden in Gent. “Daar hebben we de meeste gebruikers en ook het grootste aanbod. Maar ook in Aalst en Lokeren zien we een grote groei.” Het afgelopen jaar werd het autodeelsysteem ook gelanceerd in onder meer Destelbergen en Oudenaarde. “Zij hadden de pech om in minder gunstige omstandigheden van start te gaan, maar toch zien we ook daar veel inschrijvingen”, aldus Gheskière. 

Meest gelezen