Radio 2

Bakker verkoopt 10 keer meer driekoningentaarten: "Er is ook één met een gouden boon in"

Bij bakker Maxim Lambert uit Roeselare werden er maar liefst 300 driekoningentaarten besteld. Dat zijn er 10 keer meer dan vorig jaar. "Door de coronacrisis zitten er meer mensen thuis. En dan hebben ze meer tijd om met de kinderen zo'n taart te eten."

Het is een traditie van jaren: op Driekoningen wordt er taart gegeten. De bakker verstopt een koffieboon in de driekoningentaart. Wie het stuk met de boon krijgt, mag zich "Koning van de dag" noemen en een kroon op het hoofd zetten.

Maxim Lambert: "Ik dacht dat klanten die traditie minder en minder kenden. Maar dit jaar zit het weer helemaal in de lift. Niet alleen door corona maar ook misschien doordat Driekoningen dit jaar op een woensdag valt. En dan zijn de kindjes thuis in de namiddag."

Gouden boon

Lambert heeft het nog niet meegemaakt dat iemand een tand stuk beet op de koffieboon. Al is de kans dit jaar groter. "Ik heb in 1 taart een gouden boon verstopt. Wie die krijgt, mag een gratis tapasschotel komen halen."

De bakker uit Roeselare houdt het op het traditionele recept voor de driekoningentaart. "Een krokante bladerdeeg met een laagje confituur en frangipane. Sommige taarten werk ik af met appel of peer."

Radio 2

Meest gelezen