Bewoners woonzorgcentrum Kortenberg krijgen vandaag vaccin: "Voorbereidingen zijn geen probleem, alleen vaccins moeten volgen" 

Vandaag wordt de vaccinatiecampagne in ons land officieel afgetrapt. Tot en met zondag 10 januari zullen in Vlaanderen 6.610 bewoners en personeelsleden in 42 woonzorgcentra de eerste dosis van het vaccin toegediend krijgen. In het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in Erps-Kwerps, deelgemeente van Kortenberg, krijgen de bewoners vandaag hun eerste coronavaccin.

"We spreken over een honderdtal mensen en dat verloopt zeer  georganiseerd", zegt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V): "De vaccins worden een dag op voorhand geleverd, en op dit moment is alles in voorbereiding om te kunnen starten met het zetten van de eerste vaccins. Ook dat verloopt heel gestructureerd. De praktische uitrol is geen probleem, het zijn de vaccins die moeten volgen."

De burgemeester is zelf ook coördinerend arts in Hertog Jan, een ander rusthuis in Kortenberg. Daar wordt morgen met de vaccinatie gestart. Ze roept de mensen ook op om niet te vlug victorie te kraaien en de coronamaatregelen te blijven respecteren. En ze hoopt ook dat zo veel mogelijk mensen zich laten vaccineren.

Meest gelezen