Bijna heel Sint-Niklaas uur lang zonder stroom

Tussen 19u en 20u vanavond was er een grote stroompanne in Sint-Niklaas. Bijna de volledige stad zat zonder stroom. Ook in deelgemeenten Sinaai, Belsele en Nieuwkerken waren er problemen. Ondertussen is er opnieuw stroom.

Op het stationsplein van Sint-Niklaas bleef enkel nog de kerstverlichting branden, de rest zat helemaal in het donker. Door een storing in een transformatorstation zat bijna heel Sint-Niklaas zonder stroom.  Iets meer dan een uur hadden meer dan 5000 gezinnen geen elektriciteit. Wat de oorzaak van de storing is, is nog onduidelijk.  Maar ondertussen heeft iedereen weer stroom. 

Ook het treinverkeer ondervindt hinder door de stroompanne, vooral op de lijnen tussen Sint-Niklaas en Puurs, en tussen Lokeren en Melsele. Er wordt een vervangende busdienst ingelegd door NMBS.

Meest gelezen