Jasper Jacobs

Gezin van Bart De Pauw eist schadevergoeding van de VRT

Het gezin van tv-maker Bart De Pauw heeft de openbare omroep VRT in gebreke gesteld en eist een schadevergoeding. Volgens hen werd De Pauw destijds in de zaak over mogelijk grensoverschrijdend gedrag onrechtmatig ontslagen en heeft de toenmalige CEO van de VRT uitspraken gedaan die gebaseerd zijn op leugens. 

De VRT zette de samenwerking met Bart De Pauw in november 2017 stop omdat er meldingen waren binnengekomen van grensoverschrijdend gedrag. Er kwam een gerechtelijk onderzoek en vorige maand werd beslist dat De Pauw zich voor de rechter zal moeten verantwoorden voor stalking en elektronische overlast.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

"Nu het strafonderzoek is afgerond, is er meer duidelijkheid ontstaan over de redenen en omstandigheden van het ontslag van Bart De Pauw", schrijft diens echtgenote Ines De Vos in een persbericht.

"Op het ogenblik waarop de VRT na 30 jaar de samenwerking met Bart per direct en integraal beëindigde, was er geen enkel objectief en concreet bewijs voorhanden van de honderden pornografische berichten of van de stalking waar de toenmalig gedelegeerd bestuurder Paul Lembrechts het in de media uitgebreid over had", stelt het gezin van Bart De Pauw.

"Karaktermoord"

Volgens Ines De Vos toont het gerechtelijk onderzoek aan dat het ontslag gebaseerd is op "twee twijfelachtige meldingen over beweringen van meer dan 10 jaar eerder". Volgens haar werden er ook "actief slachtoffers geronseld" en werd Bart De Pauw niet gehoord.

Het gezin De Pauw spreekt van een "karaktermoord die de reputatie van Bart De Pauw vernietigd heeft". "We zijn niet alleen emotioneel en familiaal gekraakt, ook de financiële ravage is enorm en onze toekomst gehypothekeerd", klinkt het.

Daarom eisen ze een vergoeding voor de geleden en toekomstige schade.

Meest gelezen