Inwoners Zwijnaarde vrezen voor verkeershinder bij komst van nieuw verdeelcentrum Bpost

Bpost bereidt de komst voor van een nieuw verdeelcentrum in een industriezone in Zwijnaarde. Bewoners van omliggende buurten zijn bang dat het centrum voor verkeersoverlast zal zorgen in woonwijken. “We vrezen dat veel inwoners wakker zullen schrikken van zwaar vervoer”, zegt Peter Provenier van het overlegplatform Zwijnaarde.

Inwoners van Zwijnaarde vrezen de komst van een nieuw postsorteercentrum in een industriezone aan de kant van de E17. Bpost werkt grotendeels ’s nachts, omdat de verdeling van de pakjes vooral dan wordt voorbereid. Peter Provenier van het overlegplatform Zwijnaarde vreest voor overlast: “Dat betekent dat zo’n 20 à 30-tal zware vrachtwagens tussen middernacht en 6u ’s ochtends door woonstraten zullen rijden, waardoor bewoners opgeschrikt kunnen worden.” 

We wachten al bijna 20 jaar op een ontsluitingsweg die beloofd is, maar die komt er maar niet

De buurtbewoners hebben intussen bezwaarschriften klaargemaakt en ingediend bij het omgevingsloket. Een beslissing van vijftien jaar geleden kan weliswaar een oplossing bieden voor de verkeershinder. “We wachten al bijna 20 jaar op een ontsluitingsweg die beloofd is, maar die komt er maar niet”, zegt Peter Provenier. In 2005 is door de Vlaamse Regering een plan gemaakt dat voorziet dat er een ontsluitingsweg zal komen op het terrein naast de geplande locatie van het sorteercentrum. Onderhandelingen daarover tussen Stad Gent en de privé-eigenaar lopen nog steeds. 

Begrip bij Bpost

De oplossing is volgens Provenier duidelijk: “We vinden het logisch dat eerst de weg komt en daarna het verdeelcentrum.” Bij Bpost hebben ze begrip voor de zorgen van de inwoners, maar ze hopen wel dat het centrum er kan komen zodat ze hun werk kunnen doen. Bpost staat open voor een gesprek met de bewoners en de stad, want ze wijzen erop dat ze aan het probleem met de ontsluitingsweg zelf weinig kunnen doen.

kasto80

Meest gelezen