Koksijde

Kusttram mag niet meer door Oostduinkerke

De burgemeester van Koksijde heeft het tramverkeer in Oostduinkerke om middernacht laten stilleggen. Vervoersmaatschappij De Lijn is daar sinds maandag werken aan het uitvoeren aan de tramsporen. Maar volgens de burgemeester en de politie is het voor de arbeiders en de voetgangers absoluut niet veilig.

Marc Vanden Bussche (Lijst van de burgemeester) meent dat de veiligheid van de arbeiders op de werf en van de voetgangers bij het oversteken van de Albert I-laan bij de doortocht van de tram niet gegarandeerd is. Daarom heeft hij de doorgang van de tram verboden. 

Burgemeester Vanden Bussche: "Er is geen oversteekplaats meer en er staan ook geen borden die aanduiden dat er tijdens de werken nog trams rijden. Het is ook niet veilig op de plaats waar de tramsporen gestapeld worden. Die stapelplaats moet verhuizen van de Leopold II-laan naar de afgesloten Albert I-laan."

De burgemeester vraagt De Lijn om hiervoor het nodige te doen binnen de 10 dagen. Zolang de tram niet door mag, moet De Lijn voor vervangbussen zorgen. Vanmorgen rijden er al enkele pendelbussen. Maar je moet tot de middag zeker nog rekening houden met vertragingen tussen Nieuwpoort en De Panne.

Meest gelezen