Mini-Europa mag dan toch blijven op de Heizel in Brussel

Het miniatuurpark Mini-Europa zal dan toch op de Heizelvlakte in Brussel kunnen blijven. Het zag er lange tijd naar uit dat Mini-Europa moest verdwijnen voor de herinrichting van de Heizelvlakte. Maar het miniatuurpark zal een onderdeel worden van het Neo-project, het grote winkel-, woning- en vrijetijdscomplex dat gebouwd zal worden aan de Heizel.

"We zijn heel blij dat we op de Heizel kunnen blijven", zegt Thierry Meeùs, de eigenaar van Mini-Europa. "Dit is goed nieuws voor het personeel, maar ook voor de Brusselaar en voor de toeristen. En het is een goeie zaak voor Brussel. Mini-Europa is een belangrijk attractiepunt en het zorgt voor inkomsten voor de stad."

Neo-project

Nu er duidelijkheid is rond de toekomst van Mini-Europa, kan de eigenaar plannen beginnen te maken. "Nu kunnen we weer gaan investeren en projecten gaan ontwikkelen op lange termijn", vertelt Meeùs. "Het park zal wel hetzelfde blijven, maar er komen meer activiteiten en we gaan zorgen voor meer animatie. Als het Neo-project klaar is, het grote winkel- en vrijetijdscentrum aan de Heizel, zal het park daar deel van uitmaken. Mini-Europa krijgt dan een nieuw gebouw met onder meer een restaurant."

Mini-Europa is nog altijd een van de topattracties van Brussel. "In 2019 hadden we 400.000 bezoekers. Maar vorig jaar was het een ramp omwille van corona. Dan hadden we 64.000 bezoekers. En het is afwachten wat het dit jaar gaat worden."

Meest gelezen