Amaury Cornu / Hans Lucas

Nieuwjaarsgeschenk voor bijna 900 kwetsbare kinderen in Mechelen dankzij gulle schenkers

Bijna 892 kwetsbare kinderen en kinderen met een beperking in Mechelen krijgen bij het begin van het nieuwe jaar een nieuwjaarscadeau. Dat kan dankzij een inzamelactie van de stad en Foundation Mechelen, een liefdadigheidsorganisatie. Meer dan 900 Mechelaars en bedrijven hebben geld gestort.

Via de website van de stad Mechelen kon je al een schenking doen vanaf 5 euro. Meer dan 900 Mechelaars deden dat. Enkele bedrijven gaven ook grotere bedragen. 892 kwetsbare kinderen en kinderen met een beperking zullen nu nieuw speelgoed krijgen ter waarde van ongeveer 30 euro. 

"Vergeet niet, de wereld staat op zijn kop", zegt Piet den Boer van Foundation Mechelen. "Veel gezinnen hebben het moeilijk om rond te komen. Er kunnen dan geen kerst- en nieuwjaarscadeaus van af. Als je dan toch de zorgen van die kinderen even kan wegnemen, door hen een geschenk te geven dat ze zelf gewenst hebben, dan denk ik dat we iets moois neerzetten met alle mensen van Mechelen."

De geschenken zullen gekocht worden bij zeven Mechelse speelgoedwinkels. 

Meest gelezen