Foto: Unsplash

Online veiling 1.500 broeken na faillissement Broekenpaleis: "Stormloop op winkel voorkomen"

Broekenpaleis in Schoten is failliet en daarom zal de grote stock broeken, sokken en riemen, zo'n 1.500 stuks in totaal, vanaf volgende week worden geveild. Dat gebeurt online, om een grote stormloop op de winkel te voorkomen. "We wilden de volksgezondheid niet in het gedrang brengen, daarom hebben we voor deze oplossing gekozen", klinkt het bij veilinghuis HammerTime.

Broekenpaleis nv, die alleen nog een vestiging had op de Bredabaan in Schoten, werd eind vorige week failliet verklaard. Normaal zou er ter plaatse een grote uitverkoop zijn, maar de curator vreest dat er dan te veel volk op afkomt, wat niet veilig is in coronatijden. Daarom heeft hij samen met een veilinghuis een coronaveilige liquidatie bedacht, namelijk een online veiling. 

Vrij uniek

Vorige zomer lokte het faillissement bij Brantano nog honderden kooplustigen naar de winkels. "Mensen springen daarop, en je kan hen dat ook niet kwalijk nemen want er zijn koopjes te doen. Maar we wilden de volksgezondheid niet in het gedrang brengen en dus hebben we voor deze oplossing gekozen", legt Steven Teughels van veilinghuis HammerTime uit. "Dit is vrij uniek."

Medewerkers van het veilinghuis gaan nu 1500 broeken, sokken en broeksriemen fotograferen, elk afzonderlijk

Steven Teughels van veilinghuis HammerTime

Voor het veilinghuis is het een hele operatie. "Medewerkers gaan nu 1.500 items elk afzonderlijk fotograferen en online zetten", vertelt Steven Teughels van veilinghuis HammerTime. "Het gaat om broeken, sokken en broeksriemen. Het startbod is 1 euro, mensen kunnen dan beginnen bieden. Vaak gaat het om broeken van 120 euro, dat zijn kortingen van meer dan 99 procent."

De online veiling start op dinsdag 12 januari op de website van veilinghuis HammerTime. Ze duurt een week en achteraf kunnen de gekochte spullen op afspraak worden afgehaald in de winkel op de Bredabaan in Schoten.

Meest gelezen