Ook de drie koningen dragen een mondmasker en houden afstand

In de Sint-Andrieskerk in Antwerpen zijn ook de beelden van de drie koningen aangepast aan de tijd waarin we nu leven. Ze dragen mondmaskers en hebben meters, smartphones én een vaccin bij zich. Rond de kribbe was ook al plexiglas geplaatst.

"Onze kerststal staat over de hele breedte van de kerk, het is wel een heel bos", zegt pastoor Rudy Mannaerts op Radio 2 Antwerpen. "We hebben onze beelden dus in bubbels gezet. Maria, Jozef en het kind Jezus staan apart achter plexiglas. Dan is er een bubbel met herders, met elk hun mondmasker. En op veilige afstand ook de drie koningen, die sterren hebben op hun mondmasker."

(lees voort onder de foto)

Maar het mondmasker is niet het enige bijzondere aan de koningen of wijzen: "De eerste heeft een meetlat mee, waarop anderhalve meter staat natuurlijk. Maar naast afstand moeten we ook contact houden en dus heeft de tweede een tablet en een iphone mee. En de derde wijze die heeft - wat had u gedacht - het vaccin mee. Daar zitten we op te wachten, dat wordt hét cadeau van 2021."

Je kan de bijzondere kerststal nog tot en met zondag gaan bekijken in de Sint-Andrieskerk in Antwerpen, van 9 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur. 

Meest gelezen