Paardenliefde: haar paard bezorgde Mieke ooit een schedelbreuk, toch redt ze hem nu van euthanasie

Mieke Spaey uit Rotselaar heeft er voor gekozen om haar paard Wodan te laten opereren, ook al kost dat 15.000 euro. Ze had de keuze tussen een dure operatie of hem laten inslapen. Vier jaar geleden werd Mieke eigenaar van de onhandelbare Wodan. Ze viel, liep een schedelbreuk op, maar toch werd het grote liefde tussen de twee. 

Het nieuwe jaar is voor Mieke Spaey goed begonnen want haar paard Wodan herstelt goed van de zware operatie na zijn val van half november. Opereren was zeker geen evidente keuze. 

Leven gered

De operatie zou 15.000 euro kosten en bovendien zou Mieke nooit meer met Wodan kunnen rijden. Geen wedstrijden meer dus. Maar toch koos Mieke voor die dure optie: "Vier jaar geleden begon ik met Wodan te rijden om hem verkoopsklaar te maken voor de vorige eigenaars. Die durfden er niet meer mee te rijden en vonden hem gevaarlijk. En dat was hij ook een beetje, want al snel maakte ik een zware val met hem en liep ik daarbij een schedelbreuk op. Toch besloot ik om Wodan zelf te kopen, en maakte ik een wedstrijdpaard van hem."

Als ik kon, dan nam ik Wodan zelfs mee in mijn bed.

"Wodan hielp me door een zware depressie en heeft zo mee mijn leven gered. Nu wil ik hetzelfde terugdoen voor hem. Al is de kostprijs inderdaad heel zwaar", geeft Mieke toe.  "Maar voor de liefde doe je alles he. Als ik kon, ik nam hem zelfs mee in mijn bed", lacht Mieke. Om het geld bij mekaar te krijgen organiseerde Mieke al verschillende benefietacties. Intussen is al de helft van het geld ingezameld. Wie Mieke wil steunen vindt meer informatie op de Facebookpagina 'Fight for Wodan'.

Meest gelezen