Politie rolt Chinese drugsbende op in Oostakker bij Gent

Er is meer duidelijkheid over de cannabisplantage die gisteren is ontmanteld boven een Chinees restaurant in Oostakker bij Gent. Het is het werk van een Chinese drugsbende.

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft een Chinese drugsbende opgerold.  Bij 10 huiszoekingen, onder meer in Oostakker (Gent) en Erpe-Mere, zijn 12 verdachten opgepakt. De politie vond 2 cannabisplantages met meer dan 4000 planten. Er werden ook 500 xtc-pillen en enkele wapens ontdekt. En 3 dure wagens en 50.000 euro cash werden in beslag genomen.

Resultaat van lang onderzoek

Het onderzoek naar de Chinese drugsbende begon eind 2019/begin 2020. Toen vond de politie cannabisplantages in Aalst en Edingen.  Al snel bleken die het werk te zijn van een Chinese drugsbende. De bende zocht in ons land verschillende locaties om cannabisplantages op te richten. Ze huurden de locatie en vormden die om tot cannabisplantage. 

10 verdachten aangehouden

Bij de huiszoekingen gisteren kon de politie uiteindelijk 12 verdachten oppaken : 9 mannen en 3 vrouwen, allemaal van Aziatische afkomst. De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft 10 verdachten aangehouden. 

Meest gelezen