AFP or licensors

Trump zal aanhangers woensdag toespreken tijdens protest in Washington

De ontslagnemende Amerikaanse president Donald Trump zal woensdag een toespraak houden voor zijn aanhangers, die in Washington protesteren tegen de officiële goedkeuring van de verkiezingsuitslag door de beide kamers van het Congres. Dat heeft hij aangekondigd op Twitter.

Het Congres moet woensdag de uitslag van de voorbije presidentsverkiezingen goedkeuren. Donald Trump verloor die verkiezingen in november van zijn Democratische uitdager Joe Biden. Trump weigert zijn nederlaag echter toe te geven en spreekt, zonder bewijs, van fraude.

Aanhangers van Trump hadden eerder al aangekondigd dat ze woensdag zullen protesteren in Washington. De president heeft nu ook via Twitter duidelijk gemaakt dat hij een toespraak zal houden voor de deelnemers aan die 'Save America March' (Red America Demonstratie). Trump zal zijn aanhangers toespreken om 11 uur (17 uur Belgische tijd), twee uur voordat het Congres bijeenkomt.

De president had eerder via Twitter al een boodschap gedeeld waarin werd opgeroepen om deel te nemen aan de betoging in de buurt van het Witte Huis.

Meest gelezen