ROBIN UTRECHT

Vrouw die man op drie maanden tijd isoleerde, pluimde en de dood injoeg, krijgt 5 jaar cel

Een vrouw (69) die haar man (67) uit Kasterlee de dood injoeg, is veroordeeld tot 5 jaar effectieve gevangenisstraf voor belaging en schuldig verzuim. Ze had het slachtoffer gelokt via een contactadvertentie. Na enkele weken trouwden ze al en toen begon ze hem psychisch te terroriseren. Drie maanden na hun kennismaking stapte de man uit het leven. De vrouw had hem nog kunnen redden, maar deed dat niet. 

Vier jaar geleden plaatste de vrouw een contactadvertentie, waarin ze schreef op zoek te zijn naar "een lieve man". Een weduwnaar uit Kasterlee reageerde erop. Vanaf dan ging het razendsnel tussen de twee zestigers.

Amper één week na hun kennismaking liet hij al zijn bezittingen al na aan zijn nieuwe vriendin en enkele weken later trouwden ze ook. Meteen daarna begon de psychische terreur. De man mocht niets meer en het contact met zijn dochter werd tot een minimum beperkt. Drie maanden na hun eerste kennismaking hing hij zich - moegetergd - op in de garage van zijn huis. 

Andere mannen

De vrouw vond haar kersverse echtgenoot, toen hij nog in leven was, maar in plaats van hem te helpen haalde ze zijn trouwring van zijn vinger. Na zijn dood eiste ze ook al zijn bezittingen op. 

De vrouw is nu veroordeeld tot 5 jaar effectieve celstraf en een boete van meer dan 1.000 euro voor belaging en schuldig verzuim. Ze krijgt ook niks van de erfenis. Omdat ze ook al andere mannen in haar netten had proberen te strikken en er gevaar is dat ze hervalt, heeft de rechter haar onmiddellijke aanhouding bevolen. 

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoordlijn1813.be

Meest gelezen