Radio 2

10 basisscholen in Knokke-Heist, Zeebrugge en Lissewege vragen leerlingen eerste leerjaar om mondmasker te dragen

De 10 basisscholen in Knokke-Heist, Zeebrugge en Lissewege van scholengemeenschap Saeftinghe Oostkust, vragen hun leerlingen om een mondmasker te dragen vanaf het eerste leerjaar. Voor het vijfde en zesde leerjaar bevelen ze het "zeer sterk aan". 

"We vragen de kinderen van de lagere school om een mondmasker te dragen, omdat we erg bezorgd zijn over de verspreiding van het coronavirus na de kerstvakantie", zegt directrice Heidi Wijffels van de vrije basisschool O.L.V.O. in Heist. "We hebben van sommige leerlingen zelf de vraag gekregen of ze een mondmasker mogen aandoen. Daarom hebben we met de scholengemeenschap beslist om de ouders de kans te geven hun kinderen een mondmasker op school te laten dragen. Het is een preventieve maatregel. Vandaag is de eerste dag dat we het toepassen en we zien hier en daar kinderen met mondmaskers opduiken. Dat zal andere kinderen aanmoedigen om ook met een mondmasker naar school te komen."

Verdeelde meningen

De meningen bij de ouders zijn verdeeld. "Ik vind het positief", zegt een mama aan de schoolpoort. "Kinderen kunnen ook vatbaar zijn voor het coronavirus, dus waarom dan geen mondmasker dragen? De regel mocht voor mij al veel vroeger ingelast zijn." Een andere ouder vindt het dan weer niet nodig. "De coronacijfers gaan naar beneden. Waarom zouden de kinderen dan nu plots wel een mondmasker moeten dragen op school?"

Meest gelezen