Leuven bereidt zich voor op vaccinatie inwoners: "Van Brabanthal tot mobiele teams bij mensen thuis"

De Brabanthal in Leuven, staat op de lijst van mogelijke vaccinatiecentra in de stad. Dat heeft burgemeester Mohamed Ridouani bevestigd aan Radio 2 Vlaams-Brabant. Ook de eigenaar van de evenementenhal in Haasrode ziet het helemaal zitten. Daarnaast wil burgemeester Ridouani zeker inzetten op mobiele teams die mensen aan huis gaan vaccineren. 

Evenementenhal Brabanthal zou wel eens een belangrijk vaccinatiecentrum kunnen worden in Leuven. Al zijn er ook nog andere opties, vertelt burgemeester van Leuven Mohamed Ridouani. “We bekijken momenteel met de ziekenhuizen waar we mensen op grote schaal kunnen inenten. Brabanthal is een optie, daarover zijn we in gesprek, maar het kan ook in grote cultuurhuizen of sporthallen, dat is snel opgezet. Maar even belangrijk is het om dicht bij de mensen te kunnen vaccineren. In buurthuizen, maar ook met mobiele teams aan huis. Want er zijn mensen die slecht te been zijn, of moeilijker bereikbaar zijn. Ook die moeten we kunnen vaccineren. Maar momenteel wachten we op de Vlaamse Overheid. Van zodra de vaccins voor Leuven beschikbaar zijn, kunnen we snel en op grote schaal vaccineren.”

We zijn het gewoon om de Brabanthal ,die heel multifunctioneel is, voor tal van activiteiten te gebruiken

Erik Jacquemyn, eigenaar Brabanthal

Of de Brabanthal in Haasrode dus effectief een vaccinatiecentrum wordt, is nog even afwachten. Maar de eigenaar van de evenementenhal Erik Jacquemyn staat er zeker voor open. “Wij hebben aan de overheid laten weten, dat de Brabanthal een goeie locatie zou zijn als er in grote getallen moet gevaccineerd worden. We zijn het gewoon om de hal, die heel multifunctioneel is, voor tal van activiteiten te gebruiken. Als vaccinatiecentrum zien we dat dus zeker ook zitten.”  

Meest gelezen