Romaine, CC0, via Wikimedia Commons

Leuvense caféuitbater is thuiszitten beu en wordt ramenwasser: "Ramen zijn ook gewoon glazen, alleen wat groter"

De Leuvense cafébaas van café Plaza op de Oude Markt is het thuis zitten beu en verandert daarom tijdelijk van job: hij wordt ramenwasser. "De facturen stapelen zich op."

Cafébaas Karim Benjelloun van café Plaza op Oude Markt Leuven wast tegenwoordig ramen in plaats van achter de toog te staan. "Ik was er helemaal klaar mee om thuis te zitten zonder perspectief", vertelt hij in Start je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Ik ben nu op zelfstandige basis aan de slag bij een vriend die een ramenwasbedrijf heeft." 

Ramen zijn ook maar gewoon glazen, alleen wat groter.

Op de vraag of Karim wel ramen kan wassen, antwoordt hij zelfzeker: "Ramen zijn ook maar gewoon glazen, alleen wat groter. Ik had ook gewoon geen keuze, de facturen stapelen zich op. Er moet brood op de plank komen."

Lees verder onder de foto.

Caféuitbater Karim Benjelloun van café Plaza

Volgens Karim wordt het tijd dat horecauitbaters perspectief krijgen. "We weten nog altijd niet wanneer we open mogen gaan. De communicatie daarover mag wel beter. Ik hoop dat we snel een datum of een streefdoel in de coronacijfers krijgen."

Meest gelezen