Pixabay

Zottegem viert 'Carnaval in mijn kot': "Trek een gek kostuum aan en deel de foto op sociale media"

Een carnavalsgroep uit Zottegem roept alle inwoners op om een leuk carnavalskostuum aan te trekken en daar een foto van te delen op sociale media. Dit weekend zouden ze normaal carnaval vieren in de stad, maar door de coronapandemie kan het feest niet doorgaan. 

“Normaal geven we morgen het startschot van carnaval Zottegem”, vertelt Yana Giovanis van carnavalsvereniging De Jumpers uit Zottegem. “Zaterdag zou er dan een grote stoet volgen door het centrum van de stad. Carnaval duurt bij ons normaal 10 dagen. Er zijn dan 4 stoeten die door verschillende deelgemeenten trekken. Mensen lopen dan verkleed op de tonen van foute muziek door de straten”, blikt Yana Giovanis nostalgisch terug. “Normaal staat er dan veel volk aan de straatkant ons toe te juichen. Dat zal dit jaar anders zijn”, maar carnavalsvereniging De Jumpers blijft niet bij de pakken zitten, en bedenkt een alternatief: "Carnaval in mijn kot". 

Carnaval in mijn kot

“Normaal zijn we nu in de loodsen heel druk bezig met de laatste afwerkingen aan de wagen”, gaat Giovanis verder. “Nu zitten we allemaal thuis in onze bubbel, maar we blijven niet bij de pakken zitten. We willen dit weekend toch een beetje carnaval vieren. Daarom hebben we het concept “Carnaval in mijn kot” uitgewerkt. We roepen alle inwoners van Zottegem en daarbuiten op om zich te verkleden in hun zotste outfit. De bedoeling is dat ze daar dan een leuke foto van maken en deze delen op sociale media.”

Ik trek dit weekend een carnavalskostuum aan en ga in de woonkamer dansen op foute muziek

Yana Giovanis, carnavalsvereniging De Jumpers

Yana Giovanis weet nog niet als welk personage zij “Carnaval in mijn kot” zal doorbrengen, maar ze weet al wel dat ze niet gewoon in de zetel gaat zitten: “Ik ga binnen met mijn bubbel een feestje bouwen met heel foute muziek. Er zijn heel veel foute playlists en radiokanalen die me in carnavalssfeer kunnen brengen. Ik kijk er al naar uit!”

Meest gelezen