HANS PUT

Dokters Sint-Franciscus Ziekenhuis Heusden-Zolder helpen studenten geneeskunde bij voorbereiding praktisch eindexamen 

De dokters van het Sint-Franciscus Ziekenhuis hebben zelf een soort proef uitgewerkt,  om de laatstejaarsstudenten geneeskunde te helpen in aanloop naar hun praktisch eindexamen. Het ging om een wederdienst van de dokters, omdat ze tijdens de coronacrisis veel hulp van de studenten kregen.  

De dokters van het  Sint-Franciscus Ziekenhuis in Heusden-Zolder vonden dat de studenten zich de afgelopen maanden enorm hadden ingezet om coronapatiënten te helpen opvangen. En als dank hadden 30 dokters een carrousel met opdrachten opgezet. 

Het gaat dus om een soort simulatie, als voorbereiding op hun praktische klinische eindtest.  Uroloog Kurt Dillen: "De studenten hebben 6 minuten de tijd per ruimte waar ze binnenkomen om iemand te onderzoeken en te ondervragen en tot een diagnose te komen. En daarna is er feedback van dokters over hoe ze het gedaan hebben."  

Studenten blij met de extra oefeningen

Er was veel interesse bij de laatstejaars geneeskunde om dat praktisch eindexamen eens extra te kunnen oefenen. De 80 beschikbare plaatsen waren snel volzet: een eerste groep van 40 studenten kwam gisteren aan de beurt, vandaag is het de beurt aan de tweede groep.

Nikki Van Der Leeden, een student geneeskunde uit Lommel, was blij met de extra oefening:  "Het is een kans om die ervaring en dat gevoel van een examen af te moeten afleggen al een keer kunnen meemaken, voor we dat definitief eindexamen moeten doen." 

Meest gelezen