Kelly Pfaff over "De Verhulstjes": "Persoonlijk zou ik niet opnieuw aan realityreeks deelnemen"

Vanavond begint op VIER de realityreeks "De Verhulstjes" over de lotgevallen van Gert Verhulst en zijn gezin. Radio 2 Antwerpen vroeg aan ervaringsdeskundige Kelly Pfaff of ze tips heeft voor Gert en co. "Achteraf besef je pas welke vrijheid je miste door al die camera's", zegt Pfaff in "Start Je Dag".

Vanaf vanavond is Vlaanderen een nieuwe realityreeks over een BV-familie rijker. Na het kasteel van de Planckaerts op één pakt VIER uit met "De Verhulstjes" over het gezin van mediafiguur Gert Verhulst.  "Ik ga zeker kijken want het zijn zeer lieve en humoristische mensen. Ik denk dat dit allesbehalve saaie televisie zal opleveren", zegt Kelly Pfaff in "Start Je Dag". Jarenlang werd Kelly samen met haar familie gevolgd voor de reeks "De Pfaffs" op VTM. Heeft ze als ervaringsdeskundige tips voor Gert en co? "Wees jezelf. Kijkers zijn niet dom. Mensen voelen wanneer iets in scène is gezet. Reality werkt alleen als je puur jezelf blijft. Al kan je nooit op voorhand inschatten wat de nagolven van zo'n reeks zijn." 

De vriendjes van onze kinderen konden enkel komen spelen als de camera's niet draaiden

Kelly Pfaff

Bijna negen jaar geleden stopte de realityreeks rond Jean-Marie Pfaff en zijn dochters. Kelly blikt met gemengde gevoelens terug. "Het leuke is dat je een bewegend dagboek hebt van je leven. Maar persoonlijk zou ik het nu niet opnieuw doen. Je springt op een TGV waarvan je weet waar die vertrekt maar niet waar hij aankomt. Het wordt een soort van job maar eigenlijk is het dat niet. We hebben het ook al tien jaar lang gedaan." 

Asocialer door de camera's

Vooral in haar privéleven merkte Kelly de gevolgen van de constante aanwezigheid van een televisieploeg. "Ik werd asocialer door die opnames. Ik had bijvoorbeeld zin om ergens heen te gaan maar stelde dat uit omdat de camera op die plek niet mocht filmen. Het was veel moeilijker om met vrienden af te spreken. Ook voor onze kinderen was het niet eenvoudig. Hun vriendjes konden enkel komen spelen wanneer de camera's niet draaiden. Dat waren maar twee periodes van drie weken op een jaar. Pas toen de tv-reeks stopte, merkte ik wat voor luxe het was om ongezien te gaan en staan waar je zelf wilt." 

Meest gelezen