Radio 2

Lichtjes in Zonnebeke als teken van hoop in tijden van coronacrisis

Het gemeentebestuur van Zonnebeke riep de inwoners woensdagavond op om buiten te komen met een lichtje als teken van hoop en steun voor al wie het nu moeilijk heeft door corona. Aan die oproep werd veel gevolg gegeven. 

Vicky Segier versierde haar zoon Battice (2) met een lichtjeskrans langs de Passendalestraat. “Mijn tante had corona, maar is nu volledig hersteld”, vertelt ze. “We komen buiten met lichtjes voor wie minder geluk had.”

Een groep medewerkers van het woonzorgcentrum Sint-Jozef van Passendale zong en danste op de tonen van Noordkaap om hun bewoners vanachter het raam te verrassen. “Wij deden ons best om voldoende licht en kleur tot bij onze bewoners te brengen”, vertelt ergotherapeute Lies Geldof, die allerlei lichtjes en een roze rok met gele bretellen droeg. “Wij wilden levende lichtjes zijn voor wie nu zwaar getroffen is door het coronavirus." 

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

Cameraploeg

Ook binnen droeg het personeel lichtgevende accessoires. De bewoners waren zichtbaar verrast door de levende lichtjes. Ze zwaaiden terug met eigen kerstverlichting en gooiden kushandjes. "Ze missen het om iemand vast te nemen. Zo’n warm initiatief raakt mensen en doet deugd in deze donkere bizarre tijden. Het is dus zeker voor herhaling vatbaar", zegt Lies.

Een cameraploeg nam beelden van al die lichtstraten en het resultaat is binnenkort te zien op de sociale media van de gemeente Zonnebeke.

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen