Man die met corona besmet is, bespuwt politie Aalst: “Agenten moeten in quarantaine”

In Aalst heeft een man met corona bij een huurconflict de politie bespuwd. Hij gedroeg zich erg agressief en verzette zich tegen de arrestatie. De man testte later in het ziekenhuis positief op het coronavirus.  De bespuwde agenten moeten nu in afzondering. 

Een 40-jarige man uit Aalst is aangehouden na een spuwincident bij een uit de hand gelopen huurconflict. De feiten gebeurden maandag. De politie kreeg toen een oproep voor een huurder die erg agressief was tegen de verhuurder. De agenten die ter plaatse kwamen konden zien dat de man vernielingen had aangericht. De politie probeerde de man te bedaren maar dat lukte niet. Toen agenten hem probeerden te arresteren, verzette de huurder zich hevig en bespuwde hij de politie. De agenten konden hem uiteindelijk overmeesteren en meenemen voor verhoor. De man is bekend bij het gerecht. 

Positieve coronacontrole

De politie nam in deze coronatijden geen risico en bracht de man naar het ziekenhuis voor een coronatest. Daar bleek hij besmet met het virus. De man moet nu voor de onderzoeksrechter komen. De agenten die bespuwd zijn, zitten nu in afzondering. 

Meest gelezen