Foto: Belga

Nepagenten aan het werk in Limburg, politiezone Limburg Regio Hoofdstad waarschuwt

In Limburg zijn nepagenten aan het werk. Zij bellen in een uniform aan, zogezegd voor een controle. Maar in de praktijk bestelen ze de mensen. "Vraag altijd naar hun legitimatiekaart", zegt Dorien Baens van politiezone LRH.

De dieven sloegen al op verschillende plekken in Limburg toe. Ze bellen aan en zeggen dat ze langskomen voor een controle. "De verdachten droegen telkens politiekledij", vertelt Dorien Baens van politiezone LRH. "Een derde verdachte zat in een bestelwagen."

"Als mensen agenten aan de deur krijgen, moeten ze vragen naar hun legitimatiebewijs", raadt Baens aan. "Ze moeten die legitimatie altijd bij zich hebben. En om een woning te doorzoeken, moet de politie altijd een huiszoekingsbevel van de onderzoeksrechter kunnen voorleggen." De dieven verplaatsten zich met een zwarte bestelwagen. "Agenten rijden altijd met een politievoertuig", besluit Baens.

Meest gelezen