Stad Tielt wil Poelberg nog aantrekkelijker maken voor publiek

De Poelberg is een van de mooiste plaatsjes van Tielt en omgeving. Er wordt veel gewandeld en gefietst en de site bewijst nog meer zijn nut tijdens de coronacrisis. De stad wil de Poelberg nog aantrekkelijker maken en na 9 jaar is het ook tijd om de concessie van de brasserie opnieuw open te stellen. 

Het gebied heeft veel mogelijkheden. Er is een kapel, een molen, een boomgaard. Het stadsbestuur vindt het tijd om de Poelberg nieuw leven in te blazen en zal renoveren en de concessie vernieuwen van de brasserie.

Toegankelijker maken

Burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) wil werk maken van een betere verkeerscirculatie en bekijken of het parkeerterreintje niet kan worden uitgebreid. De binnenplaats wordt groener. "We trokken nu al kinderen aan, maar er was weinig voor de kleinere kinderen", zegt schepen van toerisme Hedwig Verdoodt (CD&V), "in het nieuw ontwerp is er meer aandacht voor kleuters en peuters. De boomgaard zullen we loskoppelen van de concessie. Die wordt dus van de stad en daarin willen we een hindernissenparcours onderbrengen. Je zal er dus kunnen klimmen. We kregen soms de kritiek van ouders dat de speelweide iets te ver lag van de rest. Ook daar wordt iets aan gedaan. De speelweide krijgt bijkomende banken om te picknicken en aan de rand komt er een troostplek voor bezinning." 

Nieuwe concessie

De concessie voor de brasserie wordt na negen jaar opnieuw geopend. De uitbater van de brasserie zal ook de kapel mogen verhuren. Die was al omgevormd tot een bezoekerscentrum, maar straks wordt het een zaaltje voor vergaderingen, familiefeestjes en workshops. Schepen van toerisme Hedwig Verdoodt (CD&V) ziet heel wat mogelijkheden : "Waarom zouden schoolkinderen hier bijvoorbeeld niet kunnen leren brood bakken, met een molen en een hulpmaalderij in de onmiddellijke omgeving? Het is maar 1 van de workshops die mogelijk is."  

De stad hoopt dat de provincie de helft van de kosten zal betalen. De werken moeten in mei klaar zijn. 

Radio 2

Meest gelezen