Google Maps

Politie op zoek naar man die tachtiger neerslaat na ongeval

Wie heeft de man gezien, die een 80-jarige bestuurder heeft geslagen na een ongeval in Haacht? Die vraag stelt de politie van Haacht. Maandagavond reed de bejaarde bestuurder een jonge fietser aan, die raakte lichtgewond. Maar de automobilist kreeg een klap van een voorbijganger. Die klap blijkt nu ernstiger dan gedacht, want het slachtoffer ligt op intensieve zorgen. 

Maandagavond rijdt een 13-jarige jongen op de fiets op de Elfde Linielaan in Haacht. Volgens de eerste vaststellingen, maakte de jongen plots rechtsomkeer en komt op de motorkap van een 80-jarige man terecht. Als die wil uitstappen om te helpen, geeft een voorbijganger hem een slag. De man valt op de grond en zijn toestand verergert. Hij ligt nu in het ziekenhuis met een bloeding in het hoofd. Dat vertelt zijn dochter Anja Verboom in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant. “Mijn vader is intussen bij bewustzijn, maar ze houden hem op intensieve zorgen om de bloeding in zijn hoofd op te volgen. Van het ongeval herinnert hij zich weinig. Enkel dat er plots een fietser voor hem opdook, en dat hij is uitgestapt. Daarna weet hij niets meer.”

"Onwaarschijnlijk en ongehoord"

De politie van Haacht is nu op zoek naar de voorbijganger die de tachtiger een klap heeft gegeven. Paul Belmans van de lokale politie. “We proberen die man nu op te sporen, want nadat hij die slag heeft toegediend, is hij gevlucht. We gaan een onderzoek voeren in de buurt. En ook nagaan of er camera’s hangen in de omgeving, waar de man misschien op te zien is. We nemen dit zeer ernstig. Een slag toedienen aan een man van 80 jaar is onwaarschijnlijk en ongehoord." 

Meest gelezen