Videospeler inladen...

Roger Sterckendries (83) krijgt als eerste Limburger het coronavaccin

Roger Sterckendries, een 83-jarige bewoner van WZC Triamant in Velm (Sint-Truiden) kreeg het coronavaccin vandaag om 11 uur toegediend. Meteen daarna was de oudste bewoner aan de beurt, de 84-jarige llse Rust. Daarmee is de vaccinatiecampagne in Limburg op gang getrokken. 

In veel woonzorgcentra gebeurt de vaccinatie normaal volgens het alfabet, maar Roger had zelf gevraagd om de eerste te mogen zijn. "Toen ik eind december zag hoe Jos Hermans als eerste Vlaming het coronavaccin kreeg, wist ik het meteen. Dat wil ik ook!" 

Roger geniet van de mediabelangstelling. "Ik ga 1 euro vragen voor een handtekening van mij", grapt hij. Maar bang of zenuwachtig was Roger niet. "Nee, helemaal niet. Over een maand krijg ik nog een tweede spuit." 

(lees verder onder de foto)

Alle 190 bewoners van Triamant laten zich vaccineren. “Ja, het enthousiasme is groot”, zegt directeur Maartje Wils. “Ilse, onze oudste bewoonster die zei meteen na haar spuitje ‘je mag mij er zo nog eentje geven’. Dat zal over 3 weken ook gebeuren en dan kunnen we stilaan plannen te beginnen maken om ons normale leven te kunnen hervatten. Want we hebben hier samen een moeilijk jaar doorgemaakt.”

Dat Sint-Truiden de spits mag afbijten, is niet toevallig. “Sint-Truiden was in de eerste golf zeer zwaar getroffen”, zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). “Dus dat we hier vandaag een eerste prikje kunnen geven, is ook een teken van hoop, dat is heel mooi.” 

Met de vaccinatie van de bewoners van WZC Triamant in Velm is de Limburgse vaccinatiecampagne nu echt op gang getrokken. Want morgen worden de bewoners van WZC Sint-Jozef in Pelt ingeënt. Zaterdag zijn de bewoners van WZC Melderthof in Lummen aan de beurt.

Videospeler inladen...

Meest gelezen