Supermarkt Carrefour Groenplaats Antwerpen gaat winkel beter ventileren na klacht van ongeruste klant

Supermarktketen Carrefour gaat haar ondergrondse vestiging op de Groenplaats in Antwerpen beter ventileren. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De bal ging aan het rollen nadat een ongeruste klant zelf enkele keren de luchtkwaliteit had gemeten in de winkel. Carrefour heeft beloofd om ook de luchtkwaliteit in andere winkels te controleren.

Maarten De Cock is vaste klant bij het filiaal van Carrefour Groenplaats. Hij gaat er regelmatig boodschappen doen en neemt sinds vorige zomer overal waar hij naartoe gaat een CO2-meter met zich mee. "Elke keer als ik daar was gaf mijn meter veel te hoge waardes aan. Ik heb dat enkele keren gemeld aan de uitbater, maar daar werd niets mee gedaan."

Maarten bleef niet bij de pakken zitten en schakelde de milieudienst van de stad Antwerpen in. "Daar wisten ze me te vertellen dat ze niet over CO2-meters beschikten en dus geen controles konden doen", vertelt De Cock op Radio 2 Antwerpen. Uiteindelijk was het de Arbeidsinspectie die een meting uitvoerde. Daarbij werd vastgesteld dat de grenswaarde werd bereikt, maar niet overschreden.

Carrefour besliste daarop om de ventilatie aan te passen en de luchtkwaliteit in alle vestigingen te controleren.

Meest gelezen